DALMACIJO RODILA SAM TI SINA

moj mejl: renataruda@yahoo.se
stari mejl mi NE radi
ADRIANO,DITE MORA, MASLINE,KAMENA I DRACE

Cili Jadran donija si u svojim ocima sine.
roden:18.8 2003
u 9 i 2 minute
4220g i 52cm
Najlipsi andeo je izabrao bas mene za svoju mamu

moj mejl: renataruda@yahoo.se



Creative Commons License


Ovo djelo je ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje 2.5.

Renata Dragicevic Ruda

Skapa en profillänk



















rodjen 4 220g i 52cm
izlazi sa 3 880g
14 dana 4 300g
23 dana 4 850g
4 sedmice +2 dana 5 430g
5 sedmica+2 dana 5 660g
6 sedmica+3 dana 6 170g
7 sedmica+2 dana 6 410g
2 miseca 6 770g i 63cm
3 mjeseca 7 595g i 67cm
4 miseca 8 260 i 68cm
5 miseci 8 950 i 70,8cm
6 miseci 9 470 i 73,8cm
8 miseci 10 050 i 74cm
9 ipo miseci 10 750 i 76cm
12 miseci 11 355 i 79cm
16 miseci 12,750 i 86cm
18 miseci 13,100 i 87,5cm













































































































































































































































































more~snova

subota, 15.01.2005.

ajme sta san dozivila


Nakon porcije sladoleda ( mamino podmicivanje) i telefonskog razgovora sa bakama ( moja mama slavila rodendan) moje dite je meni piva.
Hvala puno nasoj dragoj virtualnoj priji Lari koja je iz Grcke poslala cd sa nasim pjesmicama i sad moj najvise voli pjesmu o mamama ( a ja se topim od miline).Ovako to otprilike zvuci, Adriano piva kao ovo koso napisano :-)
odakle nam oci........rodila ih majka mama
odakle nam usi....rodila ih majka mama
sve na svijetu rodila je majkaaaa mama
moja mama mama
draga mama mama
blago nama mama
na mamama mama mama

- 11:01 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 14.01.2005.

neki novi klinci


Kad je nasa draga virtualna prijateljica MalaSirena rodila Tana nasoj srici nije bilo kraja i Adriano mu je odma posla sliku da mu s njom pokaze koliko mu je drago da je i on sada tu. Tan mu je isti dan uzvratija svojom slikom i pitanjem "Adrian, kad idemo loviti komade?". Na adrianov odgovor da je mozda prerano preslatki Tan se shokirao sta se i vidi na slici.

Moj je malo razmisljao i skuzio da za lovljenje cura nikad nije ni rano ni kasno, progovorili su dalmatinski geni "galeba" u njemu pa je i on odma po rodenju naseg lipog prijatelja Roka posla mu pozivnicu "Roko ajmo fackat strankinje!" jer je taman bija pocetak litnje sezone.

Roko je reka da oce ali posli jer da se taman rodija i naija pa da ide "ubit oko" po ure.I tako su njih troje skompali ekipu koja ce zadat puno sjedih vlasi i neprospavanih noci mamama koje imaju lipe kcerkice :-) Ah ta napredna danasnja omladina , neki novi klinci :-)

- 11:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.01.2005.

prvi put u skolskoj klupi


Kada je Adrianu bilo 8 miseci otputovali smo za Trogir i usput posjetili moju staru osnovnu skolu na rivi . Postoji jedna najbolja uciteljica na svitu, Vanja Aranza sa kojom se godinama dopisujem i koja je bila presretna kad smo joj najavili nas dolazak i posjet razredu.Vec na ulazu u ucionicu docekalo nas je puno poklona, Adrian je dobio pistaljku, kapicu "zvrk" i pile a djeca su se odusevila nasim poklonima u stilu cokolada i grickalica.

Djeca su izvela program za nas, recitacije i igrokaze a najlipse od svega je bilo to sta je Adrian sjedio u klupi zajedno sa mamom, tatom i bakom kod mamine bivse uciteljice ( od prije 27 godina). Pa ne moze se puno djece sa takvim dogadajem pohvaliti :-)

Zaboravila sam rec da je proslu godinu izasla knjiga koju je moja uciteljica izdala zajedno sa svojim ucenicima koja se zove "Trogirski cakavci" o.s "Petar Berislavic" i uz puno slika ima i jedna na kojoj je slikana sa svojim ucenicima u narodnoj nosnji ispred moje kuce i tekst je posvetila meni pa sam eto tako uz sve starine Trogira koje spominje u knjizi nalazim i ja :-)


- 07:36 - Komentari (18) - Isprintaj - #

srijeda, 12.01.2005.

ajme koje iznenadenje

i radost kad sam setajuci blogovima i na blogu plavookamalena naisla na post od 9.1 na svoju sliku i njeno citiranje mog teksta sa web stranice dom za napustenu djecu koju sam prije 2 po godine napravila kao moj doprinos za pomoc napustenoj djeci u Zagrebu.Slika je stvorena za vrime mog posjeta djecici 27.12 i to 17 dana nakon sta je , nakon dugo vrimena, test pokazao + ( bozicni poklon od onog gori). Hvala plavooka i hvala svima koji setaju tom stranicom i koji prestanu biti samo pasivni promatraci zivota koji prolazi pored njih.

- 06:51 - Komentari (17) - Isprintaj - #

utorak, 11.01.2005.

Moje dite je poklon i blagoslov od Boga

Nisam mislila pisat o nicemu na ovom blogu osim stvari iz zivota moga diteta ali evo za pegulu naisla na par tekstova o crkvi i njihovim reakcijama na potpomognutu oplodnju i pobacaj pa moram nesto i ja rec jer cu puknit.
Ovo moje dite, najveca srica na svitu ne bi ni postojao da nije bilo medicinske pomoci i hormonalnih tableta.
Bas me briga sta ce reci crkva o tako stvorenoj djeci.... oni su ionako poznati kao veliki moralisti kad se o tudjim p..... a radi (izvinite na izrazu).A najcesce su i dupli moralisti jer kad jedan moral izgube onda se koriste drugim.
Moje dite je stvoreno u ljubavi i od roditelja koji su ga zeljno iscekivali.
Bas me zanima kako bi onda crkva nazvala djecu koju su popovi i casne stvorili i rodili?
Ili ce pokusati ubjediti svit da to ne postoji ( u mom gradu u Dalmaciji casna i pop inapravili dite i zive u Solinu).
Bas me briga sta ce crkva rec , oni koji prstom upiru u bolesne i kazu da im je to kazna od boga.
Bas me briga sta ce rec pop kojem sam dala 200 maraka da bi mi da papire krizme da bi mogla biti kuma jednoj maloj .
Bas me briga sta ce reci oni koji su oduvik iskoristavali posten siromasan narod i uzimali im zadnje iz usta i bas me briga sta ce mi netko okicen kilama zlata po vratu tako da ni glavu ne more drzat uspravno govoriti kako moramo pomoc gladnima a sam nece mrdnit guzicom da bi im pomoga.
Il da sad razmisljam sta ce moralizirati pop koji mi nije dozvolio da dilim letke u crkvi za pomoc napustenoj djeci u zagrebu zato jer me nije nikad vidio na misi.
Bas me briga sta ce rec o medicini onaj koji ce prvi otic doktoru i ako triba sa druge strane svita dovuc likara kad se o njihovim guzicama radi .
Bas me briga sta ce mi oni koji daju blagoslov i spricaju svetom vodicom vojsku i oruzje doc nesto solit pamet o vridnostima ljudskog zivota.

Bas mi je cudno da uvik kad su zbog svih sranja sta se unutar crkve desava (pedofili i slicno) kad su sve oci uperene u njih crkva to lipo za izvuc sebe iskoristi tako sta odma uperi prste u druge, one najnjeznije, najtuznije i najosjecajnije i tada im zadaju niski udarac.

Ili ce mozda pokusat uvjeriti narod kako je grijeh stvarati dite uz pomoc medicine i protiv bozje volje a uvjeriti da je sexualno zlostavljanje male djece, djevojcica i djecaka u stvari sprovodenje bozje volje?!
Bas me briga sta ce reci oni koji se zele uvaliti svugdi pa tako i u skole i uciti djecu sexualnom odgoju a sami se kao ne sexaju ( kako da ne...vidi se iz recenice povise ove).

O abortusima mislim da je to je tema o kojoj bi se moglo na dugo i na siroko (bez misanja crkve)i puno nas ce misliti srcem a puno njih i razumom.
Ne znam koliko je bolje roditi djete pa dati na usvajanje tako da ono odrasta i provede zivot u spoznaji da ga rodena mater nije zelila a isto tako ne znam kako je andelcicu koji je izabrao doticnu osobu za svoju mamu a ova ga se zeli rjesiti .
Najvise osudujem osobe koje abortus vide kao kontracepcijsko sredstvo i ne kuzim zasto operativnim zahvatom ne naprave da ne mogu vise ostat trudne ako vec ne zele piti tablete ili koristit kondome il slicno osobno mislim da sada kad se o kontracepciji puno zna i kad se kondomi mogu kupiti na svakom kantunu, kad postoje spirale, inekcije, tablete,pjene i sta sve ne za zastitu od nezeljene trudnoce.

Isto tako abortus je nesto sta mora biti zenin izbor i nikakve zabrane ne dolaze u obzir jer ce se umjesto legalnim putem tada abortusi vrsiti kod neke vracare ili baba Juke .
Samim stupanjem u intimne odnose muskarac i zena moraju biti svjesni sta se sve moze desiti kod nezasticenih odnosa.
Mislim da nitko od nas nema pravo ikoga osudivati. Osobe koje su ucinile aborus nose svoje krizeve i samo oni znaju kako im je.
Pisala sam malo i na blogu http://abortus.blog.hr i pokusala na lip nacin rec da nije sve tako kako neki kazu i da zena uvik mora imat pravo izbora .

Bas me briga sta ce svi popovi, fratri, svecenici i ostala ekipa govoriti o djeci zacetoj uz pomoc medicine i sta ih nazivaju "stvari" i sta im oni (nes ti njih, koje face... bljak) ne daju svoj blagoslov ni meni ni mom ditetu.
Zato cu za sve ovo sta crkva prireduje ljudima i di pokusavaju glumiti bogove i svetce rec: SRAM VAS BILO!!!!!!!!!!

Ja znam da mi je moj Bog kojem virujem i koji nema veze sa ovim licemjernim, falsim i dvolicnim ljudima iz crkve,dao svoj blagoslov i da taj blagoslov upravo drzim u rukama i ljubim.
I ne samo to vec mi je jos poslao svog nalipseg i najboljeg andela da mu bas ja budem mama.

Zato cure koje jos nemate djecu a zelite ih, nemojte da vas reakcija crkve obeshrabri ili nabije osjecaj krivnje i griznje savjesti ili poljulja vjeru u Boga vec nastavite i dalje koracati stepenicama do neba po vaseg andelcica.
Bog samo najhrabrijim i najustrajnijim mamama zada taj tezi put da prodju do svoje bebe. Pusa i sretno!

Paznja!
Udruga "Roda" će dana 15. siječnja 2005. godine u 11 sati u parku Maksimir (kod glavnog ulaza) organizirati javno okupljanje i mirni prosvjed pod nazivom "Svako dijete je dar", kao odgovor na brošuru HBK «Dijete dar ili stvar -istine i zablude o umjetnoj oplodnji» tiskanu u 140.000 primjeraka, namijenjenu distribuciji obiteljima prigodom blagoslova kuća.
Posjetite rodinu stranicu i pridruzite im se.

DODATO:Procitala sam potresnu pricu tj dozivljaj u kojem se majka jednog divnog djecaka zacetog uz pomoc medicine susrela sa licemjernoscu jednog svecenika koji je dosao tom domu doniti blagoslov. Nije dao blagoslov tom domu i obitelji jer ON smatra da su se trebali samo nastaviti moliti za potomstvo a ne ovako zgrisiti o Bozji zakon . Pogledajte taj tekst "Dijete je dar" koji se nalazi na mouse potato blogu a ja cu uz to napomeniti svakom tko misli kao taj svecenik da je u krivu jer je prvu potpomognutu oplodnju napravio bas ON, BOG kad je udahnuo zivot u Marijinu utrobu .
Sta na to kazu svecenici ili se i sam ISUS smatra Bozjim grijehom???????????
Svako nepriznavanje djeteta stvorenog uz pomoc potpomognute oplodnje roditeljima koji ga zeljno izcekuju je u stvari ne priznavanje Isusa i Boga kao njegovog stvoritelja.

- 11:40 - Komentari (40) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.01.2005.

bolje nam je


Huraaa! Nakon svih shokova preksinoc i povratka sa hitne malo posli ponoci od straha da ga opet ne drmnu febrilne konvulzije nisam mogla oka sklopit. Davali smo mu ljek u 3, pa u 6 i tako tokom cilog dana(ajme sta ne voli cepice). Dobro je spavao, jeo i pio ( hvala ti Boze sta si mu dao moje prozdrljivacke gene)a i temperatura mu je bila pod kontrolom. Cim sam ja vidila da nam je pokupija sve daljinske i mobitele znala sam da je puno bolje.Jutros smo bili na kontrolu i ljecnica je pola sata sve lipo objasnjavala i odgovarala na sva nasa pitanja. Usput je rekla da bez obzira sta je ona ljecnica kad se njenom djetetu desila ista stvar kao i nasem da je bila sva van sebe i da nije isto ljeciti tudje ili svoje dite.Adriano nije ima minutu mira u sobi, sve je dira, okrica, packa i pomalo prducka .Slikali smo se ispred ambulantnih kola kakvim smo se vozili ( nasa bila malo manja)a onda je mama isli vidit kako bi joj stalo da je doktorica :-).


puno hvala svima na podrsci i dobrim vibrama



- 13:06 - Komentari (13) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.01.2005.

Prva voznja hitnom pod sirenama

se desila veceras (8.1 2005)
Adrianu su pocele izlaziti kozice i nakon vecere kod nas doma sa babom i didom pocela mu je temperatura naglo rasti. Oko 19 ipo je vec bila 39,6 pa sam ga odma isla tusirat mlakom vodom i pustila da se igra u kadi.
Taman kad smo sili u dnevni za popit kavu i gledali na tv kako na vjestima se mole svi gradani da zbog orkanskog nevrimena ne izlaze iz kuca Adrian se poceja trest i to samo desnom polovicom tjela.
Ajme gospe moja kako je to bilo strava , trajalo je 10-ak minuta, uzas za viditi jer je nejednako disao, okice izokrenija, tresao se cijeli i poceja gubiti svijest.
Odma smo sisli do aute i u hitnu do koje nam je trebalo samo par minuta.
tamo su se odma stvorili ljecnici i sestre, upalili ventilatore, skinili ga, dali cepice u guzu... on bez kontakta, ruke modre, usi blijede...ja u shoku.
Ja sam sinoc imala nocnu moru ( zbog tsunamija)i sanjala da mi je on nestao u vodi i da sam se sva tresla i urlala pa me tako sad ovo totalno zblesiralo.
Cili tim zdravstvenih radnika oko njega, svi skacu, dovlace kisik, mjeru mu kisik u krvi, panika jer je samo 70-80 .........on i dalje bez kontakta i jako se trese.
Narucuju hitnu da idemo u drugu bolnicu gdje su specijalisti za djecje bolesti..... dolazi hitna.... baba i dida idu autom a nas troje u hitnoj, ja sprida a Karlo iza zajedno sa Adrianom i jednim tipom .
Putem do te bolnice srecemo masu vatrogasaca i policije.... drva po cestama, zatvorene ceste, mostovi,tramvaji, busevi i vlakovi ne voze..... ma ludnica.
Ovde je upravo orkansko nevrime i 410 00 domacinstava je bez struje a na tv i radiju stalno mole gradane da ne izlaze vani i vec ima nekoliko smrtnih slucajeva.
Kad smo dosli na hitnu tamo su nas vec cekali i svi oko njega.. meni je to kao da sam prisutna tjelom ali ne i duhom i kao da na sve gledam iz zraka
Opet cepici, tekucina, hladenje i polako pocima dolaziti sebi. jedno 20-ak minuta nakon sta smo dosli tu dobili smo i kontakt sa njim a nakon jos pola sata i boju u obraze i temperaturu koja je spala i jaka zed sta se pojavila pa je dobio onu mjesavinu soli+secer+ sok koju je odma popio i to 2 salice.
Ljecnici su ga mislili ostaviti ali posto ima vodene kozice na odjelu upravo imaju puno malih bebica sa jako slabim imunitetom i to bi ih satralo pa su cekali jos sat da vide njegovo stanje i dal ga mogu pustiti kuci ili bi ga ostavili.
Dobili smo ipren i alvedon, jedne svaki 6 uri a druge svakih 8 i u slucaju opet ovakvog krampa koji traje duze od 10-ak minuta rekli su nam da opet dodemo i narucili ga za ponediljak u 9 ipo na kontrolu kod ljecnika.
Eto.... sutra ili prekosutra cu ici kupiti farbu za kosu jer sam sigurno veceras dobila 100 sijedih....... uzaaaaas je viditi svoje dite kako se trese i ne moze disati.
Ja sam na poslu u radu sa djecom sa posebnim potreebama navikla na epilepsiju i napadaje, jedina sam koja smireno i bez panike u skoli reagira pa sam zato ja i davala djeci stesolid i druge ljekove ali to se ne moze usporediti sa onim kako covik reagira kad je u pitanju svoje rodeno dite... previse je srce umjesano.
Nocas cu spavat sa jednim okom otvorenim ( ma necu uopce spavat, upravo sam popila kavu da mogu biti budna)

- 01:01 - Komentari (21) - Isprintaj - #

subota, 08.01.2005.

prvo cijepljenje


smo obavili 19.11 2003-e (DTPertussis 1,Hib dos 1,Polio dos 1 ) kad je Adrianu bilo 3 miseca.Tata je uzeo slobodno 2 ure sa posla da bi mogli svi troje ici a usput i da bude podrska malome jer od mene nema nikakve koristi posto se najcesce iskrenem kad vidim iglu ( ma ne volim nikakvo bockanje, vadenje krvi i slicno).
Adrian je junacki podnija, samo malo zaplaka kad mu je dala inekciju u butinu ali brzo se i smirija ( mami je bilo miljun puta teze... ma meni se mantalo i bilo muka mada sam pokusala gledat kroz objektiv aparata pa tako i ne vidit tu igletinu ) U tatinom sigurnom zagrljaju brzo je zaboravija na bockanje i skoro zaspa.



- 09:37 - Komentari (10) - Isprintaj - #

petak, 07.01.2005.

prvo zajednicko kupanje...


...sa tatom cim je Adrianu otpao pupak :-).
Pa to je bila tolika uzivancija da se cisto ne zna tko je od njih dvojice vise uzivao i bas tada se cak i u zraku moglo osjetiti jedno stvaranje posebne povezanosti i povjerenja, Adrian nije skidao svoj pogled sa tate.

- 19:18 - Komentari (11) - Isprintaj - #

prvo kupanje


u njegovom malom zivotu je imao 8 dana nakon rodenja ( nije okupan nakon poroda).
Na stol u kuzini smo stavili kadicu, napunili toplom vodom, upalili cd Olivera da piva a i ja sa njim
s ponistre se vidi soltaaaaa
piva klapa ispod voltaa
u daljini svitle koceeee
piva klapa soto voceeeeeee
, stavili pitar sa palmom da mali dobije dalmatinski ugodaj i onda ga je tata hrabro uzeja i kupa dok sam ja trckarala okolo i pokusavala ovjekovjeciti taj trenutak .


- 08:35 - Komentari (12) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.01.2005.

Prva setnja


Isli smo u prvu setnju sesti dan nakon rodenja u botanicki vrt blizu nase kuce .Malo nas je bila trta ocemo li znat gurat kolica i sta cemo napraviti ako pocme plakat ali sve je ispalo super. Palo je i prvo javno dojenje. Kad smo krenili bilo je lipo vrime ali odjednom se naoblacilo i udrila kisa pa smo okisli ka pivci samo Adrian nije jer ga je tata stavija sebi u jaketu :-)

- 07:17 - Komentari (12) - Isprintaj - #

utorak, 04.01.2005.

Prva cura


i simpatija mome sinu je mala ljepotica Leona iz Zagreba. Mame su se druzile virtualno svaki dan na zenskom forumu punom pms-a, trudnica,friskih rodilja i beba i tako je pao dogovor izmedju staraca da nasa derista spojimo (nevista je jos bila u stomaku kad je dogovor pao).
Bila je to ljubav na prvi pogled (mejl i sliku) a ja jos jednom svecano obecajem da cu biti dobra svekrva i necu im se puno petljat (covice da ja svekrva.....starimo ljudi starimooooooo)
Mada nas djele tisuce kilometara ipak mi na stranici http://www.leoweb.info/ stalno pratimo sva nova zbivanja kod nje i gustamo u svakoj novoj slici.
Adrian je istetovirao njeno ime na ruci :-)


- 21:02 - Komentari (25) - Isprintaj - #

Moje dite vec veliko


i 29.12 je dobio svoj krevet na kat i svoju sobicu ( bivsu radnu koja je bila moje carstvo sa kompjuterom). Krevet smo spajali skoro do ponoci i bilo je jedan minut viska vidi a drugi manjka i tako... :-) adrenalin mi je bija u grlu ali spojili smo krevet i Adrian je odusevljen.
Za sada je spavao tu samo preko dana pa se nadamo da ce se uskoro nauciti i sam spavati tu po noci.Jos uvik spava izmedju nas sa vjecito ukljucenim radarima koji se ukljuce cim ja i tata pocmemo malo....hm hmhm ( znate sta je pjesnik tija rec :-) ) Ako ovako nastavimo dobro ce se nacekat dok dobije brata ili sestru.
Ali gustamo kad vidimo koliko se on raduje svojoj sobici i kako je sve svoje igracke dovuka u krevet.

- 12:43 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.01.2005.

slicnost


Na slici su tata i Adrian slikani otprilike iste starosti ( Adran stariji 2 miseca)i u istoj robi (sacuvala sveki puno robice pa je evo nakon 32 godine opet koristimo na njenu veliku radost)
Kazu svi da je isti tata, da se tata klonira.... da je pravija dite priko indigo papira....... da mora da sam pasivna u postelji tj da ne misam puno kad je dite isti caca :-)

Nema veze, tatin izgled a mamin karakter ( ajme sta voli pivat i jist.. cim vidi spizu odma se smije) :-)

- 21:39 - Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.01.2005.

zajedno sa starom godinom...


...zavrsilo je i dojenje moga malog sisavca. Nakon 16 ipo miseci zbog mojih zdravstvenih problema morala sam prekiniti i sada idemo dalje. Moje dite raste a sa njim i sve promjene koje se dogadaju pa ih ja kao novopecena mama moram stalno vatat i nekad mi se cini da ne uspijem ni trepniti a vec se nesto veliko dogodilo.Moje dite vise nije dojence :-) Sad je vec mali mangup

bilo kuda cika svuda (cure, nemojte se nikada sramiti nahraniti svoje dite.)

- 21:10 - Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
realan i objektivan pogled jedne mame na svoje dite

Plivanje u najlipsem moru snova zvanom majcinstvo

puno mog malog andela ,moje obitelja i prijatelja a najvise od svega=Ljubav
Sta je more nego ljubav, darivanje, ceznja, beskraj,toplina i nada a ja uzivam u mom
jedinom moru skrivenom u ocima moga diteta.

moj mejl: renataruda@yahoo.se
(stari mejl renataruda@gbgsd.se mi ne radi)


Ljubav je jezik koji sljepi može vidjeti, a gluhi čuti. (Twain M.)

2005
Novo jutro
Moja prijateljica-najbolje stvorenje na zemlji
Prije 2 godine
Moj sin
Sritna sam
Budi dobar i vratt ce ti se
Andeli medu nama
Ime
Moje dite u molitvi
Moje brkato dite
Hajdukovac
Pitam se
Bozicni poklon
Prvi Bozic u kravati
Blagoslovljen Bozic
Rodenje
Prvi pogled u zivot
Nova mala obitelj
Najlipsi cvitic i mama-mafija
Zapalimo svicu
Spavanje u skafetinu
u godini koja nam dolazi...





Volim te jer si mi dao ljubav.
Volim ljubav jer mi te je ona dala.

2006
Prestanak dojenja
Slicnost
Adrianova soba i prvi krevet
Prva cura Leona
Prva setnja
Prvo kupanje
Prvo zajednicko kupanje sa tatom
Prvo cjepljenje
Prva voznja hitnom
Bolje nam je
Moje dite je poklon i blagoslov od Boga
Prvi put u skolskoj klupi
Neki novi klinci
Adrian pjeva mami
Fibra i vodene kozice
Roditeljski sastanci
U marami
U Tunisu
Prvi put Dalmacija 1
Prvi put Dalmacija 2
Prva dohrana i hranjenje
Adrianova teta Daniela
Na satucitanja bajke za bebe
Midsommar-sredina lita 26.6
Sritno vam Valentinovo
Lito, srpanj,Trogir
Kako sam prohodao
More nase plavo
Adrian i dida Jan
Nasa tradicija cetvrtkom
Adrian i baka Maj Gun
Adrianovi pravi mufinse
Andeli spavaju
Kad su bebe najslade?
U tudim cipelama
U jednom cudnom restoranu
Cvit u cvicu
U setnji universeumom
Tatin mali vozac
Mamin veliki pomagac
Kakav dida takav sin i unuk
Scena iz wc-a
Dorucak je serviran
Sminka od 24 sata
Ajmo nesto popit
Prijatelj David i Adrian
Iz setnje
Buduci tata i zet za 5
Tatin izgled i mamini geni
Jasminka rodila Dinu, Sandra trudna
Ozdravija i pravi dispete materi
Adrian pravi tortu za baku
Rodila se Maria
Krstarenje do Norveske
Nasa prijateljica indijanka
Sunca nam dajte
Stiglo je proljece
U vikendici kod dida Jana
Midsommar i vjencanje
Angelina u posjeti Adrianu
Sampanjac za dorucak
Izlet do norveske granice
u kaubojskom stilu
Lito l-dio


























































































































































































http://staticblog.hi-pi.com/images/gabaris/island/mn-colone-0.gif